Zelfverzekerd de modellenwereld door

Wanneer is brutaal zijn nodig? In de modellenwereld is het belangrijk om voor je zelf op te komen. Er zijn veel modellen die dit in zich hebben, maar ook veel meiden die te verlegen zijn om iets te vragen. Vragen aan je agency stellen zijn heel belangrijk, hier zal je dan ook zelf voor moeten zorgen.

 

DURF TE VRAGEN

Als je het niet vraagt, zal je het ook nooit weten. Het is van belang om je mond te openen als je ergens mee zit. Natuurlijk moet het niet te vaak voorkomen dat je ergens meezit. Anders denken mensen 'Daar gaat zij/hij weer'. Maar je mening uiten is nooit verkeerd.

 

DUIDELIJK

Wees duidelijk naar je booker met wat je wilt vragen. Schrijf van te voren jouw vragen op, zodat je deze meteen aan je booker kunt stellen. Probeer duidelijke vragen te stellen, zodat het voor jou duidelijk is, maar ook voor jou booker.

 

LICHAAMSTAAL

Oogcontact en lichaamstaal. Dit zijn een van de belangrijkste dingen in de modellen wereld. Je komt in contact met veel verschillenden mensen. Hierbij zal je lichaamstaal ook goed van pas komen. Kijk je opdrachtgever of boeker goed aan in zijn ogen en reageer met knik houdingen. Hier door geef je aan dat je iemand begrijpt.

Wees netjes en beleefd naar je klanten toe. Geef altijd een stevige hand. Je hoeft niet in iemands hand te knijpen, maar een slappe hand geeft aan dat je niet stevig in je schoenen staat en dit wil je natuurlijk niet uitstralen.

 

BLIJF POSITIEF

Als de ene deur sluit, opent er een ander. De modellenwereld is een harde wereld. Het is een wereld met veel afwijzingen. Je kunt hier op veel manieren mee om gaan. Probeer van deze afwijzingen te leren. Als model zal je hier alleen sterker van worden.