Via instagram gescout door een Duits model management?

Het komt vandaag de dag steeds vaker voor dat model scouts uit andere landen via Instagram opzoek gaan naar Nederlandse modellen. Is het slim om een buitenlands bureau te nemen in plaats van een Nederlands bureau? Het simpele antwoord is nee!

Het is algemeen bekend dat de mooiste modellen uit Nederland komen. De lange benen, natuurlijke beauties, vind je vooral in Nederland. Dat weten de buitenlandse bureaus ook. We zien momenteel vooral een toename van model managements die via instagram modellen scouten. Met name bureaus uit Duitsland, terwijl Duitsland erg ver weg is, maar ook bureaus uit Hungarije, Bulgarije, Los Angeles, zijn actief in ons land.

Je wilt vertegenwoordigd worden door een bureau dat jouw taal spreekt en begrijpt, een bureau dat je maandelijks kan bezoeken en een bureau dat jou op de lokale markt ervaring laat op doen en voorbereidt. Ieder bureau ter wereld heeft de zelfde contacten met agentschappen in Parijs, Milaan, New York en Londen. Maar dat is niet waar het om draait. Het gaat om de eerste stappen; het opbouwen van je ervaring en portfolio. Nederland kent enkele van de beste managements ter wereld. Zoek dus naar een Nederlands management en niet een buitenlands management. Wanneer je klaar bent om te reizen en naar andere steden wilt gaan om te werken zal jouw Nederlandse management zorgen dat agenten uit het buitenland jou te zien krijgen en een contract mogen aanbieden. 

Wanneer je gescout bent moet je eerst op casting op het kantoor van het bureau, vervolgens wordt er pas besloten of je in aanmerking komt voor een modellencontract. Je zal dus ruim 4 uur heen en 4 uur terug moeten reizen voordat je uberhaupt weet of je geschikt bent wanneer je op casting gaat bij een bureau in bijv. Duitsland. Daarnaast zal je in de begin fase regelmatig langs het bureau moeten om polaroids te maken, foto's te laten maken etc. 

Een Duits management heeft vaak geen klanten in Nederland en zal jou alsnog onder moeten brengen bij een Nederlands bureau om in Nederland te kunnen werken. Zou je het dan niet gewoon andersom doen? Voor veel Nederlandse modellenbureaus is het een probleem om een model in Nederland te vertegenwoordigen wanneer zij al een moeder bureau heeft in een ander land. Terwijl het voor Duitse bureaus geen probleem is om een Nederlands model te vertegenwoordigen dat een Nederlands bureau heeft. De beste Duitse bureaus hebben sterke relaties met Nederlandse bureaus, zij zullen deze niet riskeren door in Nederland zelf modellen te zoeken. Het zijn daarom ook vaak de kleine bureaus die dit doen, deze hebben niet de klantenkringen zoals de grote hebben. Duitsland is een belangrijke markt voor commerciele modellen, wanneer je hier niet door een goed commercieel bureau vertegenwoordigd wordt raak je ook nog eens grote opdrachten kwijt.

We zien ook steeds vaker grote bureaus uit Parijs, Milaan, New York en Londen via instagram modellen zoeken in Nederland. 99% van deze modellenbureaus hebben sterke relaties met Nederlandse bureaus en zullen, daarom geen modellen zoeken in Nederland. De bureaus die alsnog modellen in Nederland komen zoeken zijn bureaus die geen samenwerkingen hebben met Nederlandse bureaus. Voornamelijk omdat de Nederlandse bureaus zich niet kunnen vinden in de visie en/of werkwijze van het bureau en niet willen dat hun modellen daar vertegenwoordigd worden. Over het algemeen mag je pas werken als model in Londen, Parijs, Milaan of Londen wanneer je 16 jaar of ouder bent en vanaf 18 jaar in New York, je zal dus eerst jaren moeten wachten als je op je 14e gescout bent. Elke trip die je daarheen maakt om nieuwe polaroids te maken, of testshoots te doen o.i.d. worden voorgeschoten door het modellenbureau. Maar zodra je eindelijk mag werken als model heb je een rekening van ruim 10,000 euro te verekenen met je inkomsten, terwijl je dat via een Nederlands bureau niet zou hebben. Daarnaast werkt elk Nederlands bureau met de beste bureaus in Parijs, Milaan, New York en Londen. Zij kunnen adviseren welke bureaus in deze steden het beste bij je past en zullen je daar naar toe begeleiden. 

Het voordeel van meisjes die door Fourteen Model Management in Nederland vertegenwoordigd worden is dat zij een paar keer per maand naast hun school ervaring kunnen opdoen via Fourteen Model Academy, maar ook via onze eigen klanten. Fourteen Model Management heeft eigen klanten over de hele wereld, maar het is niet makkelijk om ''even'' naar Duitsland te gaan voor een opdracht of een casting voor een startend, jong model. Wanneer het model klaar is om te reizen naar andere steden zorgt Fourteen voor de contacten met andere bureaus.

Ben je gescout door een buitenlands bureau en wil je graag advies, mail dan naar info@fourteenmodelacademy.com. Wil jij graag model worden bij Fourteen Model Management? Schrijf je dan in via www.fourteenmodelmanagement.com/become