Piene Burgers Van De Model Academy tot de catwalks van Parijs en Milaan

Vorig jaar rond deze tijd is Piene Burgers (17) tijdens het stappen ontdekt door de eigenaar van Fourteen model management. Piene is vervolgens een jaar lang voorbereidt in de model academy om vervolgens de grootste shows van Milan en Parijs te lopen. Ze heeft o.a. gelopen voor Gucci, Chanel en Valentino en is door models.com uitgeroepen tot "Een van de hotste nieuw komers van dit seizoen!" Wij waren benieuwd naar haar ervaring!

1. Hoe ben jij jouw modellen carrière begonnen?

Op mijn veertiende werd ik voor het eerst gescout. Ik had toen besloten er niks mee te doen omdat het modellenwereldje mij maar niks leek. Nadat ik daarna nog meerdere malen gescout werd, heb ik op mijn zestiende besloten om te beginnen bij de Fourteen academie. Het begon allemaal erg rustig met leren lopen, poseren en natuurlijk een gezonde levensstijl aan te nemen. De begeleiders van de Fourteen hebben mij hierin erg goed geholpen en gemotiveerd omdat ik aan het begin er nog niet helemaal van overtuigd was model te worden. Vervolgens ben ik via Fourteen bij andere internationale bureaus terecht gekomen waar ik mijn portofolio heb kunnen opbouwen in onder andere Londen, Parijs en Milaan. Nu kon mijn carrière beginnen!

Model Academy - Sporten met Paultje @ Modelworkout in ClubSportive Amsterdam

2. Wat was je eerste opdracht als model? 

Mijn eerste officiële opdracht was de modeshow voor Josh V. Een erg leuk begin in het Scheepvaartsmuseum in Amsterdam. Natuurlijk is je eerste show altijd het meest spannend omdat je geen idee hebt wat je kunt verwachten maar ik heb er uiteindelijk wel heel erg van genoten en veel van geleerd. 

Piene's eerste testshoot in Parijs

3. Je hebt afgelopen seizoen voor het eerst de fashionweeks gelopen in Parijs en Milaan, hoe heb jij je hier op voorbereid?

Om eerlijk te zijn heb ik me helemaal niet goed kunnen voorbereiden. Ik heb van tevoren heel erg mijn best moeten doen op school om al een beetje vooruit te werken. Hierdoor had ik niet veel tijd mij volledig op de fashionweek te richten. Wel heb ik de shows gekeken van het afgelopen seizoen, maar achteraf was dit niet met elkaar te vergelijken. Ik ben dus blij dat ik een jaar de tijd gehad heb om in de model academie te leren en te oefenen.

4. Je hebt 20 grote modeshows gelopen, o.a. een debut gemaakt met een van de meest toonaangevende designers, Gucci. Hoe vind je dat?

Ik vind het echt ontzettend gaaf dat ik mijn fashionweek heb kunnen beginnen met Gucci. Zoiets had ik echt nooit van mijn leven verwacht toen ik van huis ging. Ik zei nog tegen mijn vriendinnen dat ik heel erg blij zou zijn als ik al één show mag lopen. Toen mijn bureau zei dat ik bevestigd was voor de Gucci show, kon ik het eerst ook niet geloven haha! Samen met mijn Nederlands manager Jursten ging ik er naar toe, dit was eigenlijk wel fijn want hij kon me vertellen hoe het er allemaal aan toe gaat. Voor de show was ik echt ontzettend zenuwachtig maar gelukkig was ik samen met een hoop andere Nederlandse modellen die de spanning wel een beetje van me afnamen. Pas na de show drong het pas echt tot me door, GUCCI, wat een gave ervaring was het!

Piene for Chanel

5. Wat was je hoogte punt tijdens de fashionweek?

Het is heel moeilijk om maar één hoogtepunt te noemen na zo’n geweldige fashionweek. Om er dan toch een te noemen naast alle mooie shows, vond ik het moment na de show van Redemption Chopper, die ik overigens samen met vier Victoria Secret modellen gelopen heb. Om op tijd te komen bij mijn volgende show van Cédric Charlier moest ik met een motor daarheen gereden worden. Toen ik de Seine in parijs passeerde achterop de motor, had ik toch wel even een wauw-momentje!

6. Je hebt met aantal van de grotere modellen mogen lopen zoals: Gigi Hadid en Kendall Jenner, voelde jij hierdoor extra pressure? 

Het voelde wel raar maar ook wel heel gaaf om naast deze modellen te mogen lopen. Normaal gesproken zie je alleen foto’s voorbij komen en dan opeens sta je gewoon naast ze alsof het allemaal heel normaal is.

Piene is nu nog erg druk met het afstuderen maar wij verwachten een goede toekomst voor Piene. We zijn blij dat Piene het vertrouwen in ons gehad heeft om de start te maken in de model academie. Ben je benieuwd naar Piene haar carriere, volg haar dan op @Pieneburgers