Op casting bij een modellenbureau

Wanneer je goede foto's opgestuurd hebt naar een modellenbureau kan het zijn dat ze jou uitnodigen op kantoor voor een casting of intake. Hier zijn de belangrijkste tips om jezelf goed te presenteren bij het modellenbureau:

 

Hoe bereid je je zelf goed voor naar de casting:

Haar gewassen, geen make-up op, goed uitgerust zijn en wees vooral je zelf en ontspannen. Neem géén vrienden of vriendinnen mee. Vrouwen hakken aan bij binnenkomst en mannen simpele maar toch nette schoenen. Armen, benen, oksels, bikinilijn (mannen: alleen gezichtsbeharing) graag geschoren. Draag donkere skinny jeans en een basic hemd.

 

Wat kun je bij de casting verwachten:

Tijdens een casting presenteer jij jezelf aan het modellenbureau, je maten en lengte worden opgemeten, er worden wat snapshots gemaakt van je en zij zullen je wat vragen stellen. Het gaat vaak redelijk snel bij een casting, omdat er meerdere mensen langs komen. Wanneer je in de smaak gevallen bent bij het bureau krijg je op call back om rustig te overleggen met je ouders en het bureau.

 

Wanneer krijg je de uitslag?

Meestal duurt het 2 tot 7 dagen voordat het modellenbureau een antwoord heeft. In sommige gevallen kan het 14 dagen duren. Hoor je na 14 dagen nog niets neem dan even contact op met het modellenbureau om te kijken of er niet iets mis gegaan is.

 

Inschrijfkosten

Een professioneel modellenbureau rekent NOOIT inschrijfkosten of overige administratiekosten. Wanneer een modellenbureau interesse in jou heeft, zullen zij de nodige investeringen doen om jou aan het werk te krijgen als model.