De ervaring van Ande Meijer bij de Fourteen model academy

Onlangs heeft Ande Meijer zichzelf aangemeld via de website van Fourteen model academy, om een dag te ervaren wat het modellenwerk inhoudt en met het doel om ontdekt te worden door een internationaal modellenbureau. Ande werd  op haar looks en motivatie geselecteerd om langs te komen op 13 maart in Amsterdam waar zij door alle bureaus gecallbackd werd en aangenomen bij Fourteen model management in development.

Wij waren erg benieuwd hoe Ande het ervaren heeft dus stelde we haar een paar vragen:

 

'Wie ben jij, wat doe jij en waarvoor mogen wij jou s' nachts wakker maken?'

Ik ben Ande Meijer, ik zit development bij Fourteen model management en ik hou er vooral van om gewoon iets leuks te gaan doen met vriendinnen, ik vind het ook leuk om te tekenen of schilderen.


Ande door Janis Ann fotografie - Paulo Marinho Make-up

 

'Je bent nooit eerder gescout, hoe ben jij op het idee gekomen om jezelf op te geven voor de Fourteen model academy?

Veel mensen zeiden tegen mij dat ik het lichaam heb om model te kunnen worden, alleen in het begin leek het me helemaal niks voor mij. Toen ik naar de middelbare school ging en wat meer zelfverzekerd werd, was ik gaan zoeken op het internet naar mogelijkheden om model te worden. Ik kwam zo bij de model experience uit. Het leek mij een goede eerste stap, omdat je eerst mag ervaren wat het modellenwerk inhoudt voordat je er er mee start. Ik werd  toen direct uitgenodigd door Fourteen model academy.

 

'Je hebt mee mogen doen aan de Fourteen model academy van 13 maart, hoe vond je dit?'

Ik vond het geweldig, vooral veel geleerd met het lopen en hoe het nu eigenlijk was om jezelf te presenteren. En de smoothies waren natuurlijk lekker.

13 maart - Sporten bij Fourteen model academy

 

'Wat vond je het leukste aan Fourteen model academy?'

De testshoots en het sporten. Bij de testshoots leerde je gewoon heel veel. Hoe je moest staan, hoe je je het best kan presenteren. En je leerde ook nog andere meiden kennen. Bij het sporten waren de meiden die je als eerst ontmoet had en is het gezellig en na het sporten voel je je weer helemaal healthy.

 

'Was je zenuwachtig om je zelf te presenteren aan de internationale model scouts?'

Zeker, het was echt heel spannend. Alleen het heeft ook wel weer wat dat je dan daar staat te wachten met die andere meiden die ook zenuwachtig zijn en daar gewoon staat te praten over alles en nog wat. Vooral het praten tegen de scouts over hoe lang ik was en hoe oud ik was vond ik het meest spannend, maar als je dan bent geweest wil je gewoon nog een keer


Ande door Janis Ann fotografie - Paulo Marinho Make-up

 

'Je had van alle bureaus een callback hoe voelde je je hierdoor?'

Geweldig en verrast. Geweldig omdat het gewoon zo gaaf is. En verrast omdat ik het nooit had verwacht. Wel gehoopt maar nooit verwacht.

 

'Je bent aangenomen in development bij Fourteen model management, kan je hier in het kort iets over vertellen. Wat je gedaan hebt en wat je plannen zijn?'

Tot nu toe heb ik 2 test fotoshoots gedaan en ben ik meerdere keren bij Paultje geweest voor een sport activiteit met een paar andere meiden. We hebben ook een leerzame workshop gevolgd over gezondheid en lifestyle, wat heel erg geholpen heeft. Ik word nu voorbereid en klaargestoomd om binnenkort naar Parijs toe te gaan.


Ande door Janis Ann fotografie - Paulo Marinho Make-up

 

'Wat is jouw ultieme droom als model?'

Om naar de grote modesteden te gaan voor modellenwerk!

 

'Wat adviseer jij iemand dat graag model wilt worden?'

Zorg goed voor jezelf en laat niemand je iets wijs maken dat je het niet kan.