Stralende huid

Als model is het belangrijk er verzorgd uit te zien. Veel dingen zijn voor een model een visitekaartje, maar je kopje is meteen een first impression.

Als je langs gaat bij een casting of shoot dan ga je daar heen zonder make-up, misschien een klein beetje counselor naar een casting, maar dat is dan ook het enigste. Als je zonder make-up ergens aan komt dan hoort je huidje er tip en top uit te zien. Lees hieronder hoe jij je huid zo egaal en mooi mogelijk krijgt voor een casting of shoot.

 

REIZEN EN FLINK SMEREN

Sommige modellen moet meer reizen dan de anders. Als model is het handig een goede crème met antioxidanten te gebruiken. Antioxidanten zijn vitamine C en vitamine E. Door vliegen kan je huid het lastig vinden om het aan een nieuw ritme aan te passen. Er is bewezen dat vliegreizen ervoor zorgen dat je huid zich minder snel kan herstellen tegen schade van buitenaf en je huid droogt sneller uit.

 

KLEINE BULTJES

Meiden op een jonge leeftijd, maar ook op een oudere leeftijd kunnen last krijgen van kleine bultjes op hun voorhoofd. Veel meiden gaan ervanuit dat het acne is. Maar soms is het geen acne en daarom zullen acne producten ook niet helpen. Deze bultjes worden veroorzaakt door een warme huid vol make-up. Om hiervan afte komen kun je het beste antischimmel middeltjes gebruiken en minder zware huid verzorgingsproducten.

 

REINIGEN 

Voor fotoshoots en modeshows krijgen modellen veel make-up op. Veel make-up zorgt ervoor dat je poriën dicht gaan zitten. Als model is het belangrijk dat je je gezicht, dus goed schoonmaakt nadat je een job hebt gehad. Reinig je huid ‘s avonds goed met producten zoals, cleansing en reinigingsgel.

 

BEAUTYSLEEP

Van fotoshoot naar 5 castings, dan de volgende ochtend je vlucht halen, zodat je naar je volgende fotoshoot kan. Als model kan het lastig zijn om voldoende slaap binnen te krijgen. Door onvoldoende slaap kan je huid er slecht uitgaan zien en als model wil je dat niet hebben. Wil je je huid verzorgd houden, probeer ‘s avonds 7 à 8 uur te slapen. Neem als het nodig is en je tijd hebt een middagdutje.