Pas op met nep scouts via Instagram!

 

Instagram scouten is tegenwoordig erg populair maar ook erg normaal onder de grote de modellenbureaus. Oplichters, met verkeerde intenties, maken hier dan ook goed gebruik van. Hoe weet je of de scout betrouwbaar is of niet? Wij adviseren jou!

Fourteen model management is met meer dan 10.000 followers Nederlands grootste instagram-scoutingbureau. Dagelijks ontvangt het profiel @fourteenmodelmanagement meer dan 300 tags van meisjes en jongens die ontdekt willen worden als internationaal model. In het afgelopen jaar zijn er ruim 10 meisjes en jongens ontdekt op instagram en worden nu internationaal vertegenwoordigd worden door Fourteen model management en partners in New York, Parijs, Milaan en London. (Geloof het of niet, alle 300+ tags worden elke dag bekeken door een team van scouts!)

Je moet echter wel goed oppassen met 'modelscouts' op internet. Er zijn namelijk veel oplichters actief op Instagram die zich voordoen als een modelscout van een modellenbureau of meerdere modellenbureaus of een castingdirector van een groot merk- maar dit niet zo is. Hoe herken je deze oplichters en wat kan je hier tegen doen?

 

Een echt of nep profiel is gelukkig makkelijk te herkennen:

Een serieus bedrijf heeft altijd meer volgers dan dat zij zelf volgen, wanneer het bedrijf bekend is zal hun publiek hun namelijk ook volgen.

Over het algemeen is de verhouding followers vs likes minimaal 20 op 1. Dat wilt zeggen dat wanneer een account 1000 followers heeft minimaal 50 mensen horen te liken. Is dit niet het geval gaat het vaak om neppe of niet relevante volgers.

Een professioneel modellenbureau maakt nooit een afspraak via een DM, Whats-app bericht of een persoonlijke e-mail. Afspraken bij Fourteen model management worden ten alle tijden bevestigd via de email afkomstig van het domein @fourteenmodelmanagement.com of @fourteenmodelacademy.com. Wanneer je gescout wordt word je altijd gevraagd te mailen naar een email adres van Fourteen model management, hier kan eventueel naar meer informatie of foto's gevraagd worden en zodra alles goed is kan er een afspraak gemaakt worden met een van je ouders.

Enkele officiële accounts/scouts van Fourteen model management zijn:

@Fourteenmodelmanagement
@Fourteenmodelacademy
@Fourteenmodelscout 
@Joelmodelscout
@Paulinho_marinho

Heb je twijfels over een scout die jou benaderd heeft op Instagram. Neem dan gerust contact op met ons via info@fourteenmodelmanagement.com!

Bedenk ook altijd: Als het te mooi is om waar te zijn, dan is het dat vaak ook! Daarbij zal een modellenbureau of een opdrachtgever nooit inschrijfgeld, administratiekosten, castingkosten rekenen. Ook worden er geen professionele foto's verwacht, hoe simpeler hoe beter!

Ben jij opgelicht? Dan komen wij graag met jou in contact, stuur een mail naar info@fourteenmodelacademy.com met het onderwerp: Opgelicht op instagram en het verhaal. Wij zullen kijken hoe wij jou kunnen helpen en de rest kunnen waarschuwen!

Ben je gescout door een model scout en lijkt het je leuk om model te worden, of hier in te orienteren. Schrijf je dan in voor een dag bij Fourteen Model Academy of meld je direct aan bij Fourteen model management!

Aanmelden Fourteen Model Academy

Aanmelden Fourteen Model Management