Hoe word ik model?

 

Hoor je vaak van anderen dat je model moet worden of denk je er zelf regelmatig aan maar weet je niet waar je moet starten? Wij hebben hier de nodige tips omschreven.

 

 

GESCOUT WORDEN OF JE FOTO'S OPSTUREN?

Het is natuurlijk fijner om op straat of via instagram gescout te worden door een model scout, maar de kans dat je op het zelfde moment als een model scout door de Kalverstraat loopt is erg klein. Wij adviseren daarom om gewoon je foto's op te sturen naar een modellenbureau. Het duurt 2-5 minuten om foto's te maken en deze op te sturen naar een modellenbureau. Als het bureau vindt dat je potentie hebt maken ze een afspraak met jou en je ouders om in Amsterdam langs te komen voor een kennismaking en eventuele mogelijkheden te bespreken.

Sommige bureaus hebben open calls dit zijn dagen dat je binnen mag lopen bij een modellenbureau om je zelf te presenteren. 

 

RESEARCH

Het is handig om wat onderzoek te doen in de modellenwereld. Ben jij een high-fashion model of ben jij een commercieel model? Bureaus hebben verschillende eisen. Als een high-fashion model zal je minstens 172 cm lang moeten zijn. Als commercieel model hoef je niet heel lang te zijn. Je uitstraling is erg belangrijk. Mooie tanden, goede huid, leuke persoonlijkheid etc.

 

POLAROIDS

Goede foto’s opsturen zijn erg belangrijk. Aan de hand van jouw foto’s zal een bureau een keuze maken of ze jou uitnodigen voor een gesprek. Polaroids zijn foto’s waar je natuurlijk opstaat en je gezicht en lichaam duidelijk zichtbaar is.

 

 

HOE MAAK JE POLAROIDS

- Zorg dat je strakke kleding draag of een bikini. Zorg dat je figuur goed te zien is. Draag zwart of witte kleding. Geen felle kleuren.

- Draag geen make-up als je polaroids maakt. Ze willen je huidje goed zien.

- Draag hakken op de foto. Door hakken te dragen lijken je benen langer.

- Draag geen sieraden.

- Maak een serieuze en lachende foto. Hierdoor kunnen ze goed zien hoe je overkomt op een foto.

- Maak de foto’s zonder flits. Zorg dat je een lege muur hebt waar veel daglicht op schijnt. Dit kan ook buiten zijn.

- Zorg dat iemand de foto’s maakt waar jij je fijn bij voelt. Je wil je beste kant laten zien op de foto’s.

 

Lees ook: Foto's opsturen naar een modellenbureau

 

MAILEN NAAR EEN MODELLENBUREAU

De meeste modellenbureaus hebben een aanmeldformulier op de website, waar je gemakkelijk je foto's en gegevens kan invullen. Hebben zij dat niet of vind je het makkelijker om een mail te sturen hebben we hier een voorbeeld mail voor je:

Beste mevrouw/meneer,

Mijn naam is Lara en ik was benieuwd of ik eventueel geschikt ben voor jullie bestand.

Gegevens:

  • Lengte
  • Borst-Taille-Heup
  • (Je heupen meet je op het breedste gedeelte van je heup. Het heeft geen zin om te liegen over je maten, want bij het bureau word je sowieso nagemeten.
  • Schoenmaat
  • Kleur ogen
  • Kleur haar
  • Contactgegevens

Het lijkt me erg leuk om in een persoonlijk gesprek meer over mijzelf te vertellen. 

Ik zie graag uw reactie tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Lara de Vries

(bijlage’s: 3 polaroids, 2 professionele foto’s)

 

CASTING

Als een modellenbureau wat in je ziet, wordt je uitgenodigd om langs te komen bij hun agency. De eerste indruk is erg belangrijk. Kleedje zo dat je lichaam goed te zien is. Draag donkere skinny jeans met een zwart topje en een leuk jasje erover. Zorg dat je 15 minuten voor je afspraak aanwezig bent. Dan weetje dat je nooit te laat zal komen. Ben vriendelijk, open en spontaan tegen over de booker. Draag weinig tot geen make-up en je haar zo simpel mogelijk. Het bureau wil jou zo goed mogelijk zien.

 

AFGEWEZEN

Het kan zijn dat een modellenbureau je afwijst of niet uitnodigt voor een casting. Het betekent dan simpelweg dat je niet in het profiel van het bureau past. Wij adviseren altijd om je foto's nog naar andere bureaus op te sturen.

Wist je dat: Cara Delevingne door de grootste modellenbureaus uit Londen was afgewezen voordat Storm Models haar aan nam?

 

CONTRACT

Een modellenbureau vraagt nooit inschrijfgeld. Het kan zijn dat er andere dingen in het contract staan, daarom is het belangrijk om deze goed door te nemen. Neem het contract mee naar huis en laat anderen het even doorlezen. Bij veel bureaus krijg je een testshoot. Per bureau is het verschillend of jij het moet betalen of het bureau zelf. Bij Fourteen model management hoef je nergens voor te betalen en wordt alles door het bureau geregeld.

 

Wil jij graag model worden?

Meld je dan aan via deze link, je foto's worden door verschillende modellenbureaus beoordeeld. Je maakt meteen kans om uitgenodigd te worden voor een casting en om deel te nemen aan een evenement waar je van alles leert over het modellenwerk.