De callbacks van The Model Experience 4 Juli 2015

Na afloop van de geslaagde Model Experience van 4 juli, mochten de drie beauty’s Romy, Amber en Aranka een callback ontvangen. Zij hadden de mogelijkheid zich te presenteren aan de agencies. Meerdere modellen kregen een callback maar na overleg van: Blow models, Fourteen management, Reflect Models en Next management zijn er drie meisjes uitgekozen. Deze beauty’s werden uitgenodigd voor een uitgebreide test fotoshoot in Amsterdam waarna besloten zal worden of zij een internationaal modellen contract aangeboden krijgen en vertegenwoordigd zullen worden in Parijs, Milaan, New York, London, Barcelona en Amsterdam.

Wij hebben een interview met de beauty’s gehouden zodat zij hun ervaring kunnen delen.

 

Wie ben jij? 

"Wie ben je en wat doe je?"

Romy: Ik ben Romy Nijhof, 15 jaar oud en ik woon in Nijverdal (een dorpje in Overijssel). Ik zit nu in het vierde jaar van het atheneum en ik speel tennis.
Amber: Ik ben Amber, ik ben 14 jaar en ik zit in 4 vwo.
Aranka: Ik ben Aranka, ik ben 17 jaar oud en zit momenteel in 6 vwo
.

 

Model: Romy.
Foto's: Jursten vd Linden @Fourteen
​Make-up/hair: Paulo Marinho @Fourteen

 


 

The Model Experience

"Hoe ben je op het idee gekomen jezelf aan te melden voor de Model Experience"

Romy: Vorig jaar in de zomervakantie ben ik tijdens een One Direction concert twee keer gescout. Hierdoor ben ik mij gaan verdiepen in wat het high fashion wereldje precies inhoudt. Na een tijdje vond ik via instagram een event genaamd @Fourteenmodelacademy, dit leek mij een leuke ervaring en zo is het balletje gaan rollen.

Amber: Ik heb een paar vriendinnen die model zijn en ik was via via bij Fourteen model management terecht gekomen. Ik had een mail gestuurd naar Jursten en hij heeft me uitgenodigd voor de Model Experience.

Aranka: Het is begonnen met dat ik gescout werd op straat door iemand van Fourteen Model Management (@joelmodelscout). Toen ik de website had opgezocht, zag ik de TME. Het eerste wat eigenlijk in mij op kwam was: "Waarom niet?" Een gratis dag om te kijken wat het modellen leven inhoud, dat was voor mij een makkelijke beslissing!

 

"Hoe vond je de Model Experience" - Wat heb je hier gedaan, wat vond je leuk en waarom zou je een ander dit aanraden.

Romy: Tijdens The Model Experience kreeg je eerst een soort make-up tutorial van Paulo de make-upartist, super interessant! Daarna kregen we een workout van Jeroen, kreeg je een shoot, vertelden de meiden van Befoodisch over gezond eten, mochten we heerlijke smoothies en bananenbrood uitproberen en kregen we catwalk les van Paultje. Aan het einde van de dag kon je jezelf presenteren. Dit was natuurlijk heel spannend want ik was als derde aan de beurt. Ik heb niet een onderdeel wat ik het leukst vond, maar de dag was in zijn geheel een super ervaring! Ik raad 'The Model Experience' aan omdat je niet alleen een kans krijgt om echt gescout te worden, maar ook omdat je een gezellige dag hebt met alle meiden die ook aanwezig zijn.

Amber: De model experience was te gek! Als eerst kwam je daar aan en werd je ontvangen. In een willekeurige volgorde kreeg je een fotoshoot, ging je sporten met Jeroen, kreeg je lekker en gezond eten en kreeg je een catwalk training van Paultje. Dat was allemaal heel leuk en leerzaam. Op het einde moest je jezelf presenteren aan de model scouts op de catwalk. Dan schreven de scouts op wie ze interessant vonden en op het laatst werden de callbacks opgenoemd. Ik zat daar niet bij, maar toen ik gedag ging zeggen werd ik alsnog tegen gehouden omdat er een foutje was gemaakt. Dat betekende dat ik ook een call back kreeg. Ik zou het zeker aanraden omdat het heel leuk is om te doen en je ook nog een kans hebt om door te gaan!

Aranka: Ik vond The Model Experience super tof. Een korte samenvatting van wat we gedaan hebben: een workout, fotoshoot, catwalk training, tips over gezond eten en op het laatst hebben we catwalk gelopen voor verschillende modellenbureaus. Hoe cliché het ook klinkt, ik vond alles eigenlijk super leuk. Je kreeg over alles tips en aanwijzingen en de sfeer was gewoon heel prettig, het is namelijk geen wedstrijd en dat was ook heel erg duidelijk te merken. Het is een super toffe ervaring, en je hebt in principe niks te verliezen. Het ergste wat kan gebeuren, is dat je net niet het gezicht hebt wat ze zoeken, maar dan zijn er nog genoeg kansen bij andere bureaus!

 

Model: Aranka.
Foto's: Jursten vd Linden @Fourteen
​Make-up/hair: Paulo Marinho @Fourteen

 

Callback

"Je hebt een callback gehad, hoe ging dat?"

Romy:  Ik vond het natuurlijk super gaaf toen ik hoorde dat ik een callback had. Fourteen en Next Model Management hadden beide interesse in mij en stiekem was ik heel trots. Ik moest toen nog een paar keer mijn maten laten opmeten, een stukje lopen en er werden nog een paar basisfoto's van mij gemaakt. 

Amber:  Zoals ik al zei, nadat je gelopen had werd je uitgekozen. Ik werd als laatst alsnog tegen gehouden door Jursten en moest bij de andere callbacks gaan zitten. Daar moest je nog een stukje lopen voor de scouts en wat over jezelf vertellen. Je werd maten werden opgemeten en daarna mocht je naar huis en kreeg je te horen hoe het verder zou gaan.

Aranka: Na de catwalkshow voor de verschillende bureaus waren er callbacks. Dat houdt in dat één of meerdere modellenbureaus je graag nog even terug willen zien en nog even een praatje met je willen maken, je maten willen opmeten en wat extra foto’s van je willen laten maken. Ik was super blij toen ik te horen kreeg dat ze mij graag nog een keer wilde zien! Ook hier was de sfeer gewoon heel relaxed, gewoon omdat iedereen zo aardig was en het zo duidelijk naar voren kwam dat het geen wedstrijd is. 

 


Model: Amber.
Foto's: Jursten vd Linden @Fourteen
Make-up/hair: Paulo Marinho @Fourteen

 

Testshoot

"Je bent na de callback uitgenodigd voor een testshoot, hoe vind je dat en hoe heb je dat ervaren?"

Romy: Na een tijdje kreeg ik een mailtje dat ik en nog twee andere meisjes waren uitgenodigd voor een testshoot. Deze dag was erg leerzaam en Jursten heeft veel verteld over het modellenwerk. Het was erg gezellig om dat met de andere dames te doen. De resultaten zijn heel mooi geworden en ik hoop natuurlijk heel erg dat ik uiteindelijk bij Fourteen Model Management als model kan gaan werken (en misschien zelfs naar Parijs mag)! Ik waardeer het dat Fourteen Model Management zoveel energie en tijd steekt in beginnende modellen.

Amber:  Na 2 weken kreeg ik te horen dat ik samen met 2 anderen uitgenodigd was voor een tweede callback. Ik ben daar net geweest en ook dat was superleuk. Je make-up en haar werd gedaan door Paulo. Jursten maakte de foto's. Het begon met polaroids en een filmpje maken. Dan kreeg je testfoto's waarbij je ook echt op werd gemaakt. We wisselden telkens en voor de laatste shoot werd je haar heel apart gedaan. Als laatst kreeg je nog bikinifoto's en nu is het wachten geblazen! Van de week krijgen we de foto's en binnen twee weken horen we meer over de reacties van internationale bureaus. Ik hoop natuurlijk op een positieve reactie maar het was sowieso al een heel leuke en leerzame ervaring die ik iedereen zou aanraden!

Aranka: We kregen bij de callback te horen, dat sommige meiden nog gevraagd konden worden voor een testshoot. Ik was hier eigenlijk al helemaal niet echt mee bezig, gewoon omdat ik het al zo vet vond dat ik überhaupt die callback had. Toen ik een mailtje kreeg met de vraag of ik nog een keer wilde langskomen voor een testshoot was ik helemaal door het dolle heen. Deze testdag was maar met twee andere meisjes en dus veel kleinschaliger dan TME. Maar eigenlijk was er niet veel anders qua sfeer. De sfeer was nog steeds relaxed, je kreeg nog steeds veel tips en aanwijzingen alleen wat meer dingen die echt specifiek voor jou bedoeld waren. In het begin was het wel een beetje onwennig om zo voor de camera te staan, maar naarmate de dag vorderde ging het eigenlijk steeds beter. Mede dankzij de tips die je kreeg, en het werd steeds minder "eng" als het ware. 

Al met al was het gewoon echt een superervaring. Nogmaals, ik zou tegen elk meisje die misschien model wil worden zeggen: DOEN!

Er valt niks te verliezen, alleen maar een hele hoop te winnen. En stel dat je dus geen callback krijgt, je krijgt wel super toffe polaroids die je kan gebruiken om in te sturen bij misschien een ander modellenbureau.

 

Momenteel zijn de foto’s van de beauty’s naar de agencies in Parijs en New York gestuurd. Er wordt overlegd wie er mee mogen naar Parijs om zich voor te stellen en zich te presenteren aan de agencies.

Update: Na overleg met het hele netwerk zijn de 3 modellen helaas niet aangenomen bij Fourteen model management.
Fourteen staat voor persoonlijk en intensief management, we gaan altijd een stapje verder voor onze modellen, we zijn dan ook erg zorgvuldig in het selectie process. Het doel van Fourteen is dan ook om zo het volgende top model te kunnen lanceren.